17/03/2012 By Redactie

2012 King of the Hammers

In februari werd de King of the Hammers wedstrijd verreden in Amerika. Het is volgens zeggen één van de zwaarste off-road races ter wereld. King of the Hammers wordt verreden in Johnson Valley, Californië. Dat is midden in de woestijn, dus lekker gassen is geen probleem. Een groot deel van de kosten van het evenement gaan overigens naar de BLM, de Bureau of Land Management, op wiens land gereden wordt. Hiermee wordt bovendien verzekerd dat ook anderen hier kunnen terreinrijden. Bovendien is er een fonds ingericht voor de bescherming van de woestijnschildpad.

King of the Hammers is een uitzonderlijke race omdat er twee disciplines tegelijk bij betrokken zijn. Aan de ene kant moeten de deelnemers extreem lastige ‘ rock climbing’  secties volbrengen. Aan de andere kant kan er ook volgas gereden worden over vlakke secties van de Mojave Desert. Daarbij worden soms snelheiden over de 180 km/u behaald. Geen enkel commercieel voertuig is tegen deze uitdaging opgewassen. Daarom zijn de meeste raceauto’s eigen bouwsels of zeer sterk verbouwde Jeeps, pickup trucks en dergelijke.

De race werd gewonnen door Erik Miller. Hij versloeg 134 andere deelnemers en won naast de titel een geldbedrag van $25.000. Dat is vast en zeker niet kostendekkend, want de meeste deelnemers bouwen voorafgaand aan de race hun eigen voertuig.

Het circuit is 165 mijl lang. Miller deed er zes uur en drie minuten over. De tweede man, Rick Mooneyham, volbracht de race dertien minuten later. Derde werd Shannon Campbell in zijn single-seat IFS buggy. Bekijk de video-impressie hieronder!

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook