19/05/2013 By Redactie

1 miljoen Jeep Wrangler JK’s

(Photo: Jerry S. Mendoza / Chrysler Group)
(Photo: Jerry S. Mendoza / Chrysler Group)

Twee dagen geleden werd een ware mijlpaal bereikt. In de fabriek in de V.S. rolde de miljoenste Jeep Wrangler van de band. Het ging om een Jeep Wrangler JK, model Rubicon, in de 10th Anniversary uitvoering. Hier in Nederland lijdt de Wrangler een wat marginaal bestaan in de verkoopstatistieken. Maar dus niet in Amerika.

Aanwezig waren de vice-president van de Chrysler Group, Mauro Pino,en de voorzitter van de United Auto Worker’s Jeep Unit, Dan Henneman. “Elke Jeep Wrangler die wij aan onze wereldwijde klantenkring verkopen wordt geboren in Toledo, Ohio,” zei Pino. “Sinds deze fabriek acht jaar geleden openging hebben de mensen in Toledo elke individuele Wrangler gebouwd met trots, passie en focus op kwaliteit. We kijken er naar uit het volgende miljoen te bouwen.”

De miljoenste Wrangler is toevallig ook één van de mooiste. De Rubicon 10th Anniversary Edition is gericht op de echte off-roader. Een nieuwe, stalen bumper is direct geschikt voor een lier en beschikt over verwijderbare eindstukken (zal in Nederland wel niet mogen). De Anniversary beschikt verder over meer grondspeling, nieuwe rock rails langs de dorpels en meer voor het terrein geschikte banden.

Zie de video voor een impressie.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook