VW Golf SUV – Nieuwe SUV van automerk in nood

29/10/2015 By Redactie

VW Golf SUV – Nieuwe SUV van automerk in nood

das suv: Volkswagen Golf SUV?Er wordt nu al uitgebreid geschreven over de geplande nieuwe SUV van Volkswagen, de Golf SUV. Deze komt pas in 2017 op de markt, uiteindelijk gevolgd door een Golf SUV Coupé in 2019, maar Volkswagen snakt natuurlijk naar goed nieuws. Is dit de auto die VW weer positief onder de aandacht zal brengen?

De verkoopcijfers van SUVs zijn rooskleurig, maar Volkswagen bedient deze markt nog nauwelijks. Het totaal aantal verkochte Volkswagens is licht gedaald en hier hier wil ´s werelds één na grootste autoverkoper verandering in brengen door een reeks nieuwe SUVs te ontwikkelen. Voor 2016 is de Tiguan II gepland, in 2017 komt de Golf, het jaar 2018 staat in het teken van de Polo en in 2019 komt dus de Golf Coupé op de markt.

Crossover-Golf

Het ontwerp van de compacte Golf SUV zal op de Golf VII gebaseerd zijn en waarschijnlijk 4,2 meter lang worden. De goedkoopste modellen zullen waarschijnlijk een tweewielaandrijving hebben, maar tot de vele extra mogelijkheden behoort ook de uitrusting met een 4Motion AWD systeem. Het wordt dus een Crossover-SUV, maar dit vinden we eigenlijk nog steeds geen echte SUV.

De auto wordt vooral sexy voor de stadsrijder die de SUV-mode volgt. De aanpassingen aan de Golf VII van de laatste jaren zijn allemaal terug te vinden in de plannen voor de SUVs. De belangrijkste extra´s zijn uitbreidingen van het infotainment en de assistentie-systemen. Ook kunnen klanten voor het interieur waarschijnlijk kiezen tussen een sportief, een jeugdig en een chique design. Volkswagen wil ook hard gaan werken aan milieuvriendelijke opties voor de nieuwe Golf SUV om het tij van negativiteit na het catastrofale dieselschandaal te keren.

Vermogen, verbruik en uitstoot

Het lijkt erop dat de Golf SUV maximaal met een vier-cylinder 2.0 TDI motor uitgerust zal worden. De wereld kijkt natuurlijk kritisch naar de uitstoot van nieuwe dieselauto´s en helemaal naar nieuwe producten uit de Volkswagen-fabriek. De Duitse autoproducent zal dus alles moeten doen om de wereld ervan te overtuigen dat de nieuwe auto´s deugen.

Om te beginnen doet VW in het Verenigd Koninkrijk een aanbeveling voor Castrol motorolie. De speciaal ontwikkelde olie draagt bij aan de zuinigheid en prestaties van de motor. De juiste motorolie kopen is natuurlijk een goed idee en gaat online heel gemakkelijk, maar dit alleen kan niet de oplossing voor het verbruik zijn.

De uitstoot kan beter worden aangepakt met alternatieven voor de diesel-motor. Zo komt er waarschijnlijk in Europa een aardgas-uitvoering met 25% CO2-besparing. Verder plant Volkswagen een plug-in hybride benzine-motor. Het wordt interessant om te zien of Volkswagen op termijn een compleet elektrische auto kan gaan produceren.

Volkswagen heeft nog een lange weg te gaan om het imago weer op te poetsen. De keuze voor SUV-modellen is logisch, gezien de populariteit van dit type auto. Tegelijkertijd liggen nieuwe problemen op de loer, omdat de SUVs worden beschouwd als vervuilende auto´s. Volkswagen moet inzetten op elektrische aandrijving, maar niet vergeten de nieuwe Golf SUV zo uit te rusten dat deze het predikaat SUV verdient.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook