09/03/2011 By Redactie

Volvo Ocean Race edities

Volvo is nog steeds actief in de Ocean Race en daarom worden speciale uitvoeringen van de V60, XC60, V70 en XC70 uitgebracht. De gelimiteerde edities zullen vanaf juni leverbaar worden. Het ontwerp bevat materialen en kleuren die moeten denken aan het leven aan boord.

Lennart Stegland, president van de afdeling Special Vehicles Division bij Volvo Cars, verwoordt het als volgt: “De auto’s in Volvo Ocean Race Edition reflecteren alle waarden die onze klanten zoeken wanneer zij op zoek gaan naar een voertuig: een actieve lifestyle, avontuur en passie, zonder in te boeten op veiligheid en het milieu”. De eerste keer trouwens dat wij de woorden Volvo en passie in één adem genoemd zien.

Klanten kunnen kiezen tussen de lakkleuren Volvo Ocean Blue II of Electric Silver (zie hiernaast) met bijpassend, op zeilen geïnspireerd leren interieur. De details aan de binnenkant zijn erg fraai. De stoelen hebben speciale stiksels, er zijn bijzondere vloermatten, en alles ademt de sfeer van de beroemde jachtrace. “Het ontwerp van de velgen doet denken aan de beweging van de golven in de oceaan”, zo roept de heer Stegland poëtisch.  Volgens de fabrikant zullen er ongeveer 7.500 speciale voertuigen verkocht worden. Duitsland, Engeland en Italië zijn de grootste markten, maar ook in de Benelux is de klant niet vies van een Ocean Race editie. Neem dan wel een XC60 of XC70, want u leest tenslotte SUVLifestyle.nl.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook