07/06/2011 By Redactie

Unimog 60 jaar: conceptvoertuig

Unimog bestaat 60 jaar. Sterker nog, de eerste Unimog rolde op 3 juni 1951 van de band. Er was dit weekend dan ook een feestje met oude en nieuwe modellen. Om het merk nog beter onder de aandacht te brengen presenteerde Mercedes-Benz Special Trucks (MBS) een spectaculair conceptvoertuig.

Het conceptvoertuig probeert het verleden en heden van Unimog in een nieuwe ontwerptaal te vangen. Zo is het voertuig een cabrio – net als de eerste Unimogs. Het chassis is gebaseerd op de Unimog U 5000 met zijn onvergelijkbare off-road eigenschappen. Maar de grote aluminium blokken die het frame vormen zijn natuurlijk uniek. De schroefveren zijn rood, verder is het vehikel in een erge kleur groen gespoten. Desgevraagd deelde de ontwerper Bertrand Janssen mee: “Wij hebben ons laten inspireren door een gifkikker. Deze is net als een Unimog thuis op het land en het water. Bovendien was groen de kleur van de allereerste Unimog en vele generaties daarna.”

Michael Dietz, hoofd verkoop en marketing van Mercedes-Benz Special Trucks, zei: “Gedurende de afgelopen 60 jaar heeft Unimog een naam voor zichzelf gemaakt als wereldwijde ambassadeur en imago-drager van het merk Mercedes-Benz. Of er nu gewerkt wordt voor lokale overheden, onder extreme condities bij het zoeken naar olie in een Chinese woestijn, of als motorhome ‘down under’, het conceptvoertuig is een voorwaartse projectie van het unieke Unimog DNA en een indrukwekkend bewijs van de innovatieve kracht van Mercedes-Benz Special Trucks.”

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook