16/07/2011 By Redactie

Toyota Hilux vernieuwd

Toyota heeft de Hilux pickup onderhanden genomen. Er is een meer luxe uitrusting mogelijk en de motoren zijn gewijzigd. Nieuw is een vijftraps automaat voor de 3.0 liter diesel.

De trouwe Toyota Hilux is zelfs in Europa een populaire pickup truck, hoewel Europeanen eigenlijk niet zo van die ‘bakkies’ houden. Toch heeft een middelgrote pickup veel voordelen. Hij kan zware lasten trekken onder lastige omstandigheden, kan het terrein in, en uiteraard enorm veel vervoeren.

De luxe was altijd een ondergeschoven kindje. Maar in de nieuwe Hilux kunt u een stuurwiel in leder, een lederen interieur, automatische airco, een nieuwe geluidsinstallatie en een Toyota Touch-multimediasysteem met touchscreen bijbestellen.

Motoren
De belangrijkste wijzigingen zijn eigenlijk onder de motorkap te vinden. De bekende dieselmotoren met 2.5 en 3.0 liter blijven bestaan. De 2.5 D-4D levert als vanouds 144 pk, maar het brandstofverbruik is  gedaald naar 7,3 liter per 100 kilometer. Daarmee is ook de CO2-uitstoot wat lager geworden: nu onder de 200 grammetjes. De zwaardere 3.0 D-4D diesel met 171 pk blijft eveneens leverbaar. Hij is nu behalve aan een handbak te koppelen aan een vijftraps automatische versnellingsbak. In dit geval is het koppel 17 Nm hoger. Het verbruik ligt volgens de fabrikant onder de 9 liter. Ook het remsysteem en de ophanging werden aangepast om voor een betere wegligging te zorgen.

De eenvoudigste D-4D met enkele cabine kost vanaf 26.094,50 euro. De ruimere extra cab kost 2.870,50 euro meer en de dubbele cabine heeft een meerprijs van 3.955,50 euro.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook