31/08/2011 By Redactie

SUVrit: Moab – Baby Lion’s Back

Vlakbij Moab, Utah ligt het Sand Flats recreation area. Het gebied is typisch voor de omgeving in Moab: slickrock (versteende zandduinen), zand, hitte en woestijnplanten en -dieren. Sand Flats wordt beheerd door de plaatselijke overheid (Grand County) en de BLM (Bureau of Land Management). En met name die laatste instantie zorgt er in Amerika voor dat grote stukken land voor iedereen toegankelijk zijn. Dus ook voor mensen die er met een Jeep, een ATV/Quad, of met een mountain bike doorheen willen rijden.

En dat is nu zo geweldig aan Moab. Je rijdt een zijweggetje het dorp uit, betaalt vijf dollar voor het gebruik van het recreatiegebied, en vindt daar drie schitterende trails over de rotsen: Fins ’n Things, Porcupine Rim en Hell’s Revenge. Er is ook een SlickRock Bike Trail voor de mountain bike liefhebbers.

Als opwarmertje voor de trails staat aan het begin een ‘fin’ met de naam Baby Lion’s Back. Het is een zandstenen duin dat aan de voorkant vrij steil is, maar aan de achterkant nog veel steiler. De truc is dat je op het midden van de ‘fin’ blijft. Dat is lastiger dan het lijkt, want als de terreinwagen omhoog klautert zie je alleen maar motorkap en lucht. Gelukkig zijn er meestal donkere sporen van de banden van je voorgangers te zien. Want als je uit het spoor raakt is een val van twintig meter zeker niet uitgesloten. Ziehier ons tweede Moab filmpje:

Van de afdaling aan de achterkant heb ik helaas geen videobeelden. Maar deze meneer in een Land Rover Discovery laat zien dat het echt wel steil is.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook