10/09/2010 By Redactie

Silk Way rally onderweg

Silk Way 2010De door ASO georganiseerde Silk Way rally zal morgen vertrekken vanuit Sint-Petersburg. De rally gaat naar Sochi, 4.000 kilometer verderop en natuurlijk grotendeels off-road. Rallyrijders en hun copiloten uit 25 landen nemen aan het evenement deel. De bekendste rijders zijn Carlos Sainz in zijn Volkswagen Race Touareg en Firdaus Kabirov met Kamaz.

Er zijn dit jaar geen Nederlandse deelnemers. Gerard De Rooy raakte vorig jaar ernstig gewond aan zijn rug en mag van de dokter nog niet deelnemen. Hij wacht op de volgende Dakar en spaart zo zijn lichaam. De Iveco race-truck wordt in de Silk Way getest door de Belg Hugo Duisters en door Pep Vila. Naast enkele Belgen en andere West-Europeanen bestaat het deelnemerveld toch vooral uit Russen, Oekraïners en andere piloten uit het voormalige Oostblok. In de truckklasse zijn maar liefst zeven Kamaz ingeschreven.

Uiteraard zijn de vier Race Touaregs favoriet. Nasser Al Attiyah uit Quatar is inmiddels ook bij Volkswagen ingetrokken. En dan hebben we Giniel De Villiers en Mark Miller nog. Het wordt dus interessant om te zien wie het snelste rijdt en of de Duitsers teamorders uitvaardigen.

Zie ook www.silkwayrally.com.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook