19/09/2010 By Redactie

Sainz wint Silk Way

De Silk Way rally is in Rusland besloten met een overwinning voor Volkswagen en Carlos Sainz. De laatste stage bevatte een groot aantal doorwadingen, altijd een risicovolle onderneming. Sainz’ grote rivaal Nasser Al Attiyah speelde hoog spel, maar kon de Spanjaard toch niet verleiden tot het nemen van risico’s. Carlos Sainz had gedurende de rally eigenlijk meer tegenstand van zijn andere teamgenoot, De Villiers, maar deze crashte uit de race. Nasser Al Attiyah zint ondertussen op wraak gedurende de komende Dakar, weer in Zuid-Amerika.

In de T2 Production klasse werd de overwinning gevierd door een Frans team, Frederic Chavigny en Jean Brucy, in hun Dessoude Nissan.

Bij de trucks waren de plaatsen 1, 2 en 3 voor het oppermachtige Kamaz team. De jonge Eduard Nikolaev was de oude rotten Chagin en Kabirov uiteindelijk te slim (en te snel) af. Ales Loprais vocht zich met zijn Tatra naar een vierde plaats. Beide De Rooy trucks, met Vila en Duisters kregen te maken met ongelukken en andere incidenten in het eerste deel van de race en werden tenslotte 10e en 13e overall.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook