21/10/2011 By Redactie

Rubicon Trail info

Uw redacteur Onno woont momenteel in Californië, maar komt binnenkort weer terug naar Nederland. Een goed moment om nog eens te kijken naar de Rubicon Trail, het meest beroemde en één van de moeilijkste 4×4 trails ter wereld. Even vooraf … we hebben met onze bijna standaard Jeep dus niet de Rubicon gereden… alleen een stukje verkend en informatie verzameld.


Uw redacteur doorkruist een beekje op de Rubicon Trail

De Rubicon Trail is te vinden in de omgeving van Lake Tahoe. Dit is een schitterend, groot en diep meer in de Sierra Nevada. Het is in de zomer en in de winter een populaire vakantiebestemming. Je kunt er wandelen, fietsen en varen in de zomer en skieën en snowboarden in de winter. Houd er rekening mee dat er tot ongeveer juni sneeuw ligt. De Rubicon kan hierdoor onbegaanbaar zijn. En in oktober-november begint het weer te sneeuwen.


Grotere kaart op Google Maps

De plaats South Lake Tahoe is een uitstekende basis voor wie de Rubicon wil verkennen, er zijn voldoende motels en eetgelegenheden. Het huren van een terreinwagen om de Rubicon Trail mee te doen behoort niet tot de mogelijkheden. In Death Valley en Moab kan dat wel. De Rubicon is niet geschikt voor toeristen en met een gehuurde SUV het trail opgaan is een heel slecht idee. Hier is wel iemand die u meeneemt op avontuur.

Vanuit South Lake Tahoe neemt u de 89 linksom het meer tot ongeveer Meeks Bay. Kijk uit naar een bordje voor de Rubicon en volg dit. Er kunnen aanwijzingen staan naar Miller Lake. Deze toegangsweg is eerst geplaveid en stopt bij een groot parkeerterrein, het Staging Area.

Daar kunnen 4x4s verzamelen, hun banden aflaten, de auto nog eens controleren en alle lading in het voertuig vastsjorren.

Aan het begin van het trail staat een groot bord met informatie. Lees deze zorgvuldig door! Niet alleen is het trail extreem zwaar, het is ook onder constante dreiging van milieufreaks die het willen sluiten. Zorg dus voor vergunningen om vuur te maken, ruim altijd alle rommel op, en houd u aan alle andere aanwijzingen.

Heel belangrijk: ga met een goed geprepareerd voertuig en ga niet alleen! Het trail is lang en duurt zolang dat u tussendoor één of twee nachten in een tentje zult moeten doorbrengen. Neem dus ook alle spullen voor een overnachting mee, inclusief water. Vissen is overigens mogelijk in de meren die u onderweg ziet.

 

Wij reden alleen een stuk van de westelijke toegangsweg vanuit Lake Tahoe. Dit trail is erg gemakkelijk te rijden, zelfs met een standaard SUV.  Een alternatieve ingang is via Ice House Road die langs Loon Lake loopt. De echte Rubicon, met de zwaarste obstakels, ligt ruwweg tussen  Miller en Lily Lake en Walker Hill / Spider Lake. Hier vindt u obstakels met namen als Cadillac Hill, Big Sluice Box, de Granite Slab en Little Sluice Box. Een aantal van deze obstakels heeft ‘bypasses’, zodat je er omheen kunt rijden als je je voertuig niet wilt beschadigen.

De meeste delen van het trail zijn redelijk eenvoudig te vinden. Er zijn bandensporen en er staan bordjes. Een basis voor de route is te vinden op Wikipedia. Maar die is bij lange na niet voldoende. Dus koop een goed boek met GPS coördinaten en neem een GPS mee. Naast het trail rijden is uiteraard verboden, en bovendien ongewenst om de anti-4×4 brigade geen ammunitie te geven.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook