25/10/2013 By Redactie

Range Rover Sport door grootste zandwoestijn

Range Rover Sport Empty QuarterDe komende week gaat Land Rover proberen de snelste tijd te zetten tijdens de doorkruising van de ‘Empty Quarter’. Dit is één van de grootste zandwoestijnen en een bijzonder onherbergzaam gebied. De auto die wordt gebruikt is een doodgewone productie Range Rover Sport.

 

De start vindt plaats in Wadi Adda Wasir, Saudi-Arabië. De route gaat van daar naar de eind’streep’ op de grens van de Verenigde Arabische Emiraten. In totaal is dat meer dan 1.000 km, ofwel verder dan de meeste mensen met hun caravan door Europa rijden.

Land Rover’s rijder is de Spaanse off road racer Moi Torrallardona. De 47-jarige coureur heeft ervaring in de Dakar Rally.

De ‘Empty Quarter’ op het Arabische schiereiland is berucht om het ontbreken van vocht en een voortdurend veranderend terrein. De rijomstandigheden worden als zeer zwaar omschreven, met temperaturen van meer dan 50 graden Celsius en zeer hoge zandduinen.

De nieuwe Range Rover Sport zal een standaard productiemodel zijn. De auto is wel voorzien van onderdelen, gereedschap en proviand.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook