07/11/2014 By Redactie

Range Rover Holland & Holland

Range Rover Holland & HollandIn samenwerking met de jachtwapenfabrikant Holland & Holland is de duurste Range Rover tot stand gekomen. De basis was met een Range Rover Autobiography Black al niet kinderachtig. Maar Jaguar Land Rover’s SVO afdeling heeft zijn best vooral gedaan op de binnenzijde van de vierwielaangedreven limousine. De prijs in Engeland is £180.000.

Range Rover Holland & HollandDe buitenkant van de auto is redelijk decent gehouden in Holland & Holland Green. Op het interieur ging Land Rover echt los. Op diverse plaatsen in de auto zijn gegraveerde Holland & Holland badges en deurkrukken te vinden. Het leder is uiteraard uniek en er is uitgebreid gebruik gemaakt van walnotenhout. Dde wijze van oliën en polijsten daarvan moet doen denken aan de topkwaliteit jachtgeweren van Holland & Holland.

Uiteraard is achterin een met leder en Alcantara afgezet gedeelte te vinden waar de wapens veilig kunnen worden weggeborgen. De uitschuivende vloer aan de achterzijde kan ook worden gebruikt als zitplaats. Je moet toch ergens je laarzen kunnen aantrekken.

Volgens John Edwards, managing director van Jaguar Land Rover Special Operations, toont deze exercitie het grote potentieel van SVO op het gebied van luxe en handwerk. Uiteraard blijft ook deze Range Rover volledig terreinvaardig.

Volgens SUVlifestyle.nl is het een handige zet van Jaguar Land Rover om zich op deze lucratieve markt te storten. Voorheen hield bijvoorbeeld Overfinch zich bezig met dergelijke projecten, nu kan JLR het zelf.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook