31/05/2013 By Redactie

Mercedes-Benz GLA in Shanghai

Mercedes GLA conceptMercedes-Benz toonde op de Shanghai Motor Show een vergevorderde concept car die uitbeeldt hoe de nieuwe GLA eruit moet zien. Het model is een compacte SUV op basis van de A-klasse. Concurrenten zijn onder meer de BMW X1 en X3, Audi Q3 en Range Rover Evoque.

Dit concept gebruikt een tweeliter turbomotor met 208 pk en een zeventraps automaat. Alle vier wielen worden aangedreven via het Mercedes 4MATIC 4WD systeem. Er zullen vast wel uitvoeringen komen met alleen voorwielaandrijving, zo verwachten wij. En uiteraard is aan andere motoren geen gebrek. De benzine- en dieselmotoren uit de A en CLA staan paraat.

Mercedes GLA conceptMercedes zet de auto uiteraard niet neer als 4×4 voertuig, maar als luxe en fraai gelijnde SUV/coupé crossover. Bijzondere karakteristieken zijn dan ook de stijlloze zijruiten en de kleine deurgrepen. Beschermplaten die eruit zien als aluminium (maar mogelijk van plastic worden) zijn aan de voor- en achterkant aangebracht.

Mercedes GLA concept interieurHierbij een beeld van het fraaie interieur van de concept car. Dat zal het niet halen tot het productiemodel. Wel zal het binnenwerk stylingelementen van de A en CLA overnemen, zoals contrasterende stiksels, de bijna losstaande navigatie en de luchtroosters in SLS stijl. De productieversie wordt begin 2014 verwacht.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook