13/11/2014 By Redactie

Mercedes modelnaamgeving

Mercedes modelnaamgevingVolgens Jens Thiemer, hoofd marketing communicatie bij Mercedes-Benz, moeten de aanduidingen van de modellen duidelijker worden. Alles wordt in de toekomst gecentreerd rond de basismodellijnen A-, B-, C-, E- en S-klasse. Ook bestaande modellen krijgen een nieuwe lettercombinatie.

Een SUV als de ML sluit qua naamgeving eigenlijk nergens bij aan. Daarom zal deze auto in de toekomst GLE gaan heten. GL voor terreinwagen en E als aanduiding dat hij bij de E-klasse hoort qua prijs en kwaliteit. Een sportiever gelijnd model, dat moet concurreren met de BMW X6, zal dan GLE Coupé heten.

De GLK beschikte al over de letters ‘GL’ in de naam. Alleen komt de K niet voor in de basismodellijnen (A, B, C, E, S). Daarom gaat dit model GLC heten: het sluit het meest aan bij de C-klasse. Ook qua techniek trouwens, want in de toekomst zal deze SUV meer onderdelen delen met de C-klasse.

U kunt inmiddels kunnen raden dat ook de GL eraan moet geloven. De grootste en meest luxe SUV gaat GLS heten, omdat hij op het niveau van de S-klasse gezien moet worden. De naamgeving wordt vanaf 2015 ingevoerd. Dan zien nieuwe of gefacelifte modellen het levenslicht.

De enige auto die de dans ontspringt is de G-klasse. Die blijft, geheel in traditie, gewoon zichzelf.

Opmerkelijk is dat een bekend model als de SLK roadster ook hernoemd gaat worden, waarschijnlijk naar SLC, maar dat de SL roadster de aanduiding SL houdt. Waarschijnlijk om verwarring met de SLS AMG te voorkomen?

Of Jens Thiemer inderdaad duidelijker namen weet te scheppen betwijfelen wij. Wie snapt straks nog dat zijn GLK is vervangen door een GLC, dat een GLA daaronder gepositioneerd wordt, en dat een CLA weer iets heel anders is?

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook