09/04/2009 By Redactie

Mercedes ML 450 Hybrid

Mercedes-Benz presenteert op de autoshow van New York de ML 450 Hybrid. De terreinwagen is voorzien van een 3,5 liter V6 benzinemotor en twee elektromotoren. Daarmee moet hij zuiniger lopen en mogelijk vooral een zuiniger imago creëren.

Naast de Mercedes 3,5 liter V6 benzinemotor met 279 pk en 350 Nm koppel zijn twee compacte elektromotoren gemonteerd. Eén bevindt zich bij de motor en de tweede in de transmissie. Hierdoor gaat geen bagageruimte verloren. Het hybride systeem staat zowel rijden op de benzinemotor, volledig elektrisch, als en combinatie van beide toe. De elektromotoren kunnen bijvoorbeeld helpen bij het accelereren, het trekken van lading of – mogen we het zeggen – in het terrein.

De SUV heeft een tot 60 procent lagere CO2 uitstoot en is uiteraard duidelijk zuiniger dan een vergelijkbare benzineauto. Via een knop kan de bestuurder kiezen tussen een zuinige Economy modus en een  Sport programma, voor als je als Groene Medemens toch eens haast hebt. De actieradius is bij volledig elektrische auto’s altijd een probleem. Vooral als ze zo zwaar zijn. Deze auto haalt wel 850 kilometer op één tank. Helaas komt hij niet naar Nederland. Volgens Mercedes omdat hij te duur zou worden. Waarom kan Lexus dan wel een RX450h voor onder de 70.000 euro neerzetten?

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook