21/12/2010 By Redactie

Garmin opent kantoor in Nederland

Garmin, wereldwijd marktleider in satellietnavigatie, heeft een nieuwe Nederlandse dochteronderneming opgericht en zal begin januari 2011 een kantoor openen in Nederland. De nieuwe onderneming, Garmin Nederland B.V., zal op 3 januari 2011 de activiteiten overnemen van Sailtron, de huidige distributeur van Garmin in Nederland. Sailtron blijft tot 31 december 2010 optreden als exclusieve distributeur van Garmin in Nederland.

Garmin heeft ervoor gekozen om de Nederlandse markt direct te bedienen benaderen met een lokale vestiging, na uitgebreide gesprekken met Sailtron over de potentiële groeimogelijkheden van Garmin in Nederland. Garmin zal zorgen voor een soepele overgang tussen Sailtron en het nieuwe Nederlandse kantoor, dat in Eemnes gevestigd zal worden.

Dan Bartel, vice president Worldwide Sales en algemeen directeur van Garmin Europa zegt: “Sailtron heeft in de afgelopen 19 jaar een stevige basis voor Garmin in Nederland gecreëerd. Naar onze mening kunnen wij de Nederlandse markt nu de beste service bieden met een dochteronderneming van Garmin in Eemnes. Dit past goed in het beleid van Garmin om zijn positie op de belangrijkste Europese markten te versterken door verticale integratie.”

Garmin Nederland B.V. zal het complete assortiment consumentenproducten van Garmin voor automotive, outdoor, fitness, maritieme doeleinden op de markt brengen. Nederland wordt door Garmin nog altijd gezien als een groeimarkt voor technologieën gebaseerd op satellietnavigatie.

Remco Flikweert wordt, met ruim 15 jaar ervaring in de GPS industrie, de algemeen directeur van Garmin Nederland. “Garmin is wereldwijd marktleider op het gebied van satellietnavigatie. Het bedrijf heeft een fantastisch portfolio van award-winnende producten, die door miljoenen consumenten worden gebruikt. Ik zie dit als een prachtige kans om het merk Garmin verder te ontwikkelen en te laten groeien in Nederland”, zegt Remco Flikweert.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook