18/11/2011 By Redactie

Ford Escape 2013 wordt nieuwe Kuga

Ford heeft op de Los Angeles Auto Show, en op haar website, de nieuwe Escape laten zien. Deze wat suffige SUV wordt voor het modeljaar 2013 flink opgeschud. Het blijkt de nieuwe Kuga te zijn. Wel zal de Escape natuurlijk technisch worden aangepast naar de Europese eisen.

De Escape is onder het verantwoordelijke deel van de Amerikanen erg geliefd omdat er een hybride variant van is. Of dat ook geldt voor de nieuwe is niet bekend. Maar wel is de Escape, en dus de nieuwe Kuga, erg eco-vriendelijk. Zo zijn delen van de stoelen opgebouwd uit bio-gebaseerd schuim uit plantenzaadjes en is het tapijt gemaakt uit gerecyclede plastic flessen. Het gestroomlijnde uiterlijk is daadwerkelijk gestroomlijnd, onder meer door de inzet van actieve lamellen in de grille.

Techniek

De goedkoopste en zuinigste uitvoeringen zijn gewoon tweewielaangedreven. Maar eigenlijk moet u natuurlijk het Intelligent 4WD System hebben. Dit meet de wegomstandigheden elke 16 milliseconden en bepaalt welk wiel de meeste grip nodig heeft, zodat u altijd veilig onderweg bent. Het werkt ook in bochten, hoewel het dan Torque Vectoring Control heet. De kracht van de motor wordt dan overgebracht naar de wielen die de meeste grip hebben, wat resulteert in een prettiger weggedrag met minder onderstuur.

In Amerika worden onder meer twee EcoBoost motoren leverbaar, een 1.6 en een 2.0. Zij combineren een kleine cilinderinhoud en een turbo om meer mijlen uit elke gallon te halen. Daaraan helpt ook de automatische zesversnellingsbak mee.

Het zal afwachten worden wat de Ford Kuga in Europa precies zal krijgen, maar de carrosserievorm zal naar verwachting weinig verschillen van wat we hier zien.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook