14/11/2012 By Redactie

De nieuwe Subaru Forester

Op de Los Angeles Auto Show is vandaag de nieuwe Subaru Forester voorgesteld. De vierde generatie van de bekende vierwielaangedreven SUV is wat groter gegroeid. In de lengte vier centimeter (nu 4,60 m), in de hoogte twee centimeter (1,70 m) en in de breedte drie centimeter (1,80 m). Behalve iets ruimer zit de bestuurder nu ook iets hoger.

Uiteraard blijft bij een echte Subaru een vierwielaangedreven systeem horen. Aan Symmetrical-AWD is nu een X-Mode toegevoegd, Dit is een controlesysteem dat automatisch wielspin reduceert en voor zoveel mogelijk tractie zorgt. Het systeem kan bij lage snelheden met een knop worden ingeschakeld en schakelt zichzelf uit bij hogere snelheden. Welk wiel precies wordt afgeremd en aangedreven is naar het schijnt op het display te zien. De elektronica regelt ook het op- en afrijden van steile hellingen en – voor de Nederlandse klanten – de stabilisatie van hun caravan.

Binnenin wordt de nieuwe Forester wat fraaier en luxer. Er is een nieuw navigatiesysteem met een fraai scherm, de telefoon kan geïntegreerd worden, er is een achteruitrijcamera en een audiosysteem van Harman Kardon. De achterklep kan naar wens elektrisch worden geopend.

Welke motoren er naar Nederland komen is nog niet duidelijk. In de Verenigde Staten ligt er in elk geval een 2,5 liter benzinemotor met 170 pk in of een 2,0 liter turbo benzinemotor met 250 pk in. Die laatste is een geblazen variant van de 2,0 liter viercilinder boxermotor in de Subaru BRZ sportwagen. Alle motoren zijn te koppelen aan CVT versnellingsbakken, de oude 2,5 ook aan een handbak. Duitse bronnen spreken over een 2,0 liter boxermotor met 150 pk en start-stop systeem, en natuurlijk een diesel voor Europa.

Gemikt wordt op een introductie in april 2013 voor prijzen die op ongeveer hetzelfde niveau liggen als van de vorige Forester.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook