08/11/2013 By Redactie

De nieuwe Nissan QASHQAI

Nissan QASHQAINissan presenteert de nieuwe QASHQAI, de opvolger van het model dat sinds 2007 een voortrekkersrol vervulde in het Crossover-segment. Van de QASHQAI zijn al zo’n twee miljoen exemplaren verkocht. En het succes duurt nog altijd voort, ondanks dat in de afgelopen zeven jaar veel meer Crossovers op de markt zijn gekomen.

De nieuwe QASHQAI in het kort
De Nissan QASHQAI is de marktleider in het segment van de Crossovers. Sinds 2007 zijn er meer dan twee miljoen geproduceerd. Het model is in trek bij kopers in het C-segment die een mix van stijlvol design, technologie en een avontuurlijk karakter zoeken. Verder is de QASHQAI favoriet bij mensen die een compacte Crossover willen rijden, die efficiënt met brandstof omgaat. Het zijn juist deze elementen die in de nieuwe QASHQAI sterk naar voren komen, zodat dit model de leidende positie kan uitbouwen vanaf het moment dat de levering in februari 2014 start.

Toptechniek, aantrekkelijk design en nog meer rijdynamiek
De aantrekkelijke nieuwe QASHQAI is 49 mm langer dan zijn voorganger en fractioneel lager en breder. Daardoor oogt hij elegant en krachtdadig tegelijk. De Crossover-stijl is gehandhaafd, net als de compacte afmetingen en de verhoogde zitpositie. Karaktervolle kenmerken als de schelpvormige motorkap zorgen voor een premium voorkomen met behoud van het unieke DNA van de QASHQAI.

Nissan QASHQAINet als bij elke nieuwe Nissan is de QASHQAI voorzien van een compleet pakket innovatieve assistentiesystemen voor de bestuurder. Ze vormen samen het Nissan Safety Shield. Het gaat om Front Collision Avoidance, Driver Attention Support, Intelligent Park Assist en Traffic Sign Recognition.

Voor de nieuwe QASHQAI is een serie nieuwe, zeer efficiënte motoren ontwikkeld. Elke krachtbron is voorzien van turbotechniek om bij een relatief kleine cilinderinhoud toch een hoog vermogen te bereiken bij een gunstig brandstofverbruik en een toonaangevend lage CO2-emissie vanaf slechts 99 g/km. Ook de flinke gewichtsreductie draagt bij aan de efficiency van de nieuwe QASHQAI. Bij sommige uitvoeringen is een gewichtsverlaging bereikt van maar liefst 40 kilogram, ondanks een uitgebreidere uitrusting.

De voorwielaangedreven versies nemen historisch gezien het grootste aandeel in de verkopen voor hun rekening. Toch levert Nissan ook van het nieuwe model een vierwielaangedreven ALL-MODE 4×4-i-versie. Er is keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak en de geheel nieuwe, automatische Xtronic-transmissie.

Hoogwaardige materialen en de uitstekende kwaliteit van de afwerking verhogen de aantrekkelijkheid van het interieur. De veelzijdigheid blijft een belangrijk kenmerk. De ingenieurs van Nissan hebben een serie innovatieve voorzieningen ontwikkeld die de auto nog praktischer maken. De binnenruimte is toegenomen en ook de bagageruimte is groter dankzij een in hoogte verstelbare vloer. Ook is er een bergruimte voor de hoedenplank, voor wanneer die niet in gebruik is.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook