02/03/2012 By Redactie

Citroën C4 Aircross

Ook gepland voor het salon van Genève in maart is de Citroën C4 Aircross. Het is een relatief compacte SUV in het segment van de Nissan Qashqai. En de Mitsubishi ASX. Dat laatste zeggen we niet voor niets, want onderhuids deelt de nieuwe Fransoos erg veel met de Japanner.

De C4 Aircross gaat geleverd worden met een 110 pk HDi dieselmotor die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Hierbij kan de klant kiezen uit voorwiel- of vierwielaandrijving. Een andere dieselaar gaat 150 pk leveren en is ook beschikbaar met 2WD en 4WD . De enige benzinemotor is een 1,6 liter motor met 115 pk. Deze is, helaas, alleen met tweewielaandrijving en een handgeschakelde vijfbak te koop. In de vierwielaangedreven uitvoeringen is de auto trouwens voornamelijk voorwielaangedreven. Pas als het nodig is schakelen de achterwielen bij. Desondanks is er ook een ‘lock’ stand om de auto in permanente vierwielaandrijving te houden.

De nieuwe C4 Aircross is 4,34 meter lang, 1,80 meter breed en 1,63 meter hoog. De bagageruimte heeft een inhoud van 442 liter. Interessant is het glazen panoramadak dat de klant als optie kan bestellen. De auto is ook van binnen modern uitgerust, onder meer met sleutelloze ontgrendeling en start, een navigatiesysteem met touchscreen en een achteruitrijcamera.

Vanaf het voorjaar van 2012 kunnen we de eerste Aircrossers (heten de berijders zo?) op de weg verwachten. Prijzen zijn niet bekend. Wel wordt erop gezinspeeld dat de CO2 uitstoot tot de laagste in zijn klasse zal behoren.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook