04/04/2012 By Redactie

Cadillac SRX vernieuwd

Cadillac introduceert op de  New York International Auto Show een vernieuwde versie van de SRX. Motorisch verandert er weinig, maar binnen in de cockpit gaat het er modern aan toe. Ook is de auto veiliger geworden.

De Cadillac SRX krijgt een vernieuwd uiterlijk door andere grilles en lampen, maar wijkt niet sterk af van het nieuwe model dat in 2009 geïntroduceerd werd. Wel zijn er nieuwe kleuren, te weten Evolution Green Metallic, Glacier Blue Metallic en Silver Coast Metallic. En, we konden erop wachten, standaard 20 inch velgen.

De SRX wordt aangeboden in tweewiel- en vierwielaangedreven versies. Beide maken gebruik van een 3,6 liter Direct Injection V6 benzinemotor. Deze levert in Amerika 308 pk en een koppel van 265 lb.-ft. (da’s 358 Nm).

Cadillac CUE
Cadillac CUE (Cadillac User Experience) is standaard op het 2013 model. Het systeem is ontworpen om voor iedere consument uniek te zijn, van de ‘eenvoudige gebruiker’ tot aan de volledig verbonden ‘supergebruiker’. CUE koppelt daartoe entertainment- en informatiegegevens van meerdere mobiele Bluetooth-apparaten, USB’s, SD kaarten en MP3-spelers aan een voertuiginfotainmentsysteem dat de complexiteit beperkt dankzij gepersonaliseerde informatie, natuurlijke stemopdrachten, minder knoppen en grotere iconen. Het 8 inch scherm is aanraakgevoelig en dient als controlepaneel met een telefoon-achtige interface. U kunt zelfs ‘swipen’ en ‘pinchen’.

Interieur
Uiteraard is deze Cadillac voorzien van veel luxe, waaronder standaard HD radio, Bluetooth audio streaming, USB aansluitingen, een SD kaartslot, een 12 volt uitgang, aansluitingen voor hoofdtelefoons achterin, een nieuw instrumentenpaneel en ‘active noise cancelation’. Met de laatste technologie wordt rijgeluid via een microfoon op dynamische wijze onderdrukt, zodat u in stilte zult voortzoeven.

Andere opties zijn sleutelloze bediening, elektrisch verstelbare pedalen, een verwarm stuurwiel (naast uiteraard verwarmbare stoelen) en een UltraView zonnedak.

Veiligheid
We zullen geen grappen maken over oude omaatjes die in Cadillacs rijden, maar de SRX beschikt in elk geval over de nieuwste technologieën om zo veilig mogelijk door het verkeer te gaan.

Radargestuurde adaptieve cruise control zorgt voor prettig cruisen. Maar de auto kan ook automatisch afremmen wanneer de korteafstandsradar en ultrasone sensoren gevaar opmerken. Verder wordt de bestuurder opmerkzaam gemaakt op objecten naast hem/haar. Andere onderdelen in een Driver Awareness and Driver Assist package omvatten:

  • Forward Collision Alert
  • Lane Departure Warning
  • Rear Vision Camera With Dynamic Guidelines
  • Safety Alert Seat.

De SRX is nu ook gebouwd voor de strenge Europese regels ten aanzien van voetgangersveiligheid.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook