09/10/2013 By Redactie

Cadillac Escalade vernieuwd

Cadillac Escalade 2014/15Terwijl de Amerikaanse overheid in ‘shutdown’ ligt en de brandstofvoorraden steeds verder opraken, vindt Cadillac het geen probleem een nieuwe, grotere Escalade te introduceren. Er moest ook wel iets gebeuren. De rapmobile van weleer verkocht in 2006 37.535 eenheden. Vorig jaar waren het er nog maar 8.300. De nieuweling moet weer “de leider worden in de categorie van luxe SUV’s”, aldus Bob Ferguson, senior vice president van Cadillac.

Vermogen
Natuurlijk moet een Cadillac Escalade over voldoende power beschikken. En niet van dat hybride gedoe, dat is voor linkse watjes. Er ligt dus een lekker Amerikaanse 6,2 liter V8 onder de nieuwe motorkap. Het blok produceert 420 pk en 624 Nm en is gekoppeld aan een zestraps automaat. Prestaties en brandstofverbruik kennen we nog niet, maar het blok kent diverse trucs om het verbruik iets te verlagen. Zoals cilinderuitschakeling. Zal toch weinig helpen als het voertuig zo’n 2700 kilo weegt.

Uiterlijk
Het uiterlijk is behoorlijk onderhanden genomen. Opvallend zijn de koplampen, die uit verticaal geplaatste LEDs met kristallen lenzen bestaan. Ook het grootlicht is LED. Het Cadillac logo in de eveneens vernieuwde grille zal in het donker oplichten. Verder is de auto behoorlijk opgestrakt en ook weer een stukje groter geworden. Zoals gebruikelijk komen er twee versies: de normale en de nog gigantischer ESV. Beide hebben drie zitrijen, maar de ESV heeft een duidelijk langere wielbasis. Het is in feite een luxere uitvoering van de Chevrolet Suburban, die ook net vernieuwd is.

Interieur
Cadillac Escalade 2014/15Het interieur ziet er behoorlijk futuristisch uit. Het dashboard bevat een 8 inch aanraakscherm voor alle infotainment, zoals de muziek en de navigatie. Bijzonderder is het 12,3 inch display waarmee alle instrumenten en waarschuwingslichtjes gemaakt worden. Een grote schakelpook voor de automaat doet dan weer afbreuk aan het high tech uiterlijk. De stoelen zijn ruimer en luxer geworden; ze mochten vooral niet doen denken aan die in een pickup truck. Ook de hoofdruimte voor de bestuurder en de passagier zijn toegenomen, net als hun knieruimte.

Verwacht wordt dat bijna alle elektronische hulpjes van dit moment in de Escalade te vinden zullen zijn. Denk aan forward-collision, blind-spot monitoring en automatisch remmen. Cadillac beschikt ook over een trillende stoel die slaperige bestuurders waarschuwt dat ze beter moeten opletten.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook