Bollinger B1: elektrische terreinwagen

16/08/2017 By Redactie

Bollinger B1: elektrische terreinwagen

Bollinger B1 elektrische 4x4Bollinger uit New York heeft een behoorlijk compromisloos vormgegeven terreinwagen op de markt gebracht. Hij lijkt natuurlijk best veel op een Defender. Het grote verschil? Het is een elektrische  auto en er zijn er al 6.000 in bestelling.

Bollinger B1 elektrische 4x4Het hoekige, utilitaire model heeft onderhuids een volledig elektrische aandrijflijn . Die zou 365 elektrische pk’s naar de wielen kunnen sturen. En een forse 640 Nm aan koppel, beschikbaar vanaf superlage toerentallen. Dat het voertuig dan 2.750 kilo weegt is eigenlijk geen probleem.

De B1 zou namelijk van 0-100 km/u gaan in ongeveer 4,5 seconde. Daarboven zal een probleem zij, verwachten wij, gezien het totale gebrek aan stroomlijn.  Iedereen vraagt dan natuurlijk hoelang de auto dat volhoudt. Welnu, dat zou ongeveer 200 kilometer zijn. met andere accu’s kan dat meer worden, maar de meeste mensen rijden nu al geen 200 km per dag.

Bollinger B1 elektrische 4x4Over het interieur van de B1 is weinig te vertellen. Het is super basic allemaal. Ja, de achterbank kan eruit en er is voorin ook bagageruimte, door het ontbreken van een brandstofmotor. Er zijn bewust maar een paar analoge meters aangebracht op het verder kale dashboard.

Een probleem is wel dat Bollinger nog geen productiepartner heeft die de duizenden auto’s ook daadwerkelijk kan bouwen.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook